Advocaat noemt verrassende naam voor opvolging Slot: 'Zou zelfs bij Ajax passen'

Advocaat noemt verrassende naam voor opvolging Slot: 'Zou zelfs bij Ajax passen'

29 april - 23:25 Laatste update: 23:57
66

Dick Advocaat denkt dat Feyenoord absoluut geen slechte keuze maakt als de club Alex Pastoor aanstelt als nieuwe coach. De bondscoach van Curaçao zou Giovanni van Bronckhorst als eerste keus nemen bij de Rotterdammers, maar hij vindt het gek dat Pastoor nergens wordt genoemd.

"Ik zou ook voor Van Bronckhorst kiezen, omdat hij nu de ervaring heeft. Weet je welke naam ik alleen ook nergens hoor? Dat is Alex Pastoor", begint Advocaat bij Veronica Offside aan zijn lofzang over de coach van Almere City. "Dat is net zo’n eigenwijze jongen als Arne Slot, hij weet wat hij wil, heeft een uitgesproken mening en hij laat zich niet piepelen door spelers. Ik denk dat die jongen uitermate geschikt is voor Feyenoord." Tafelgenoot Wesley Sneijder is het eens met Advocaat wat betreft Van Bronckhorst. 

Advocaat vindt het erg knap hoe Pastoor het heeft gedaan bij Almere City en geeft hem nog meer complimenten. "Hij is simpel blijven spelen en houdt Almere makkelijk in de Eredivisie. Ik zou als bestuurslid zeker vertrouwen in Pastoor hebben, geen enkele twijfel." Ook Jan Boskamp vindt het knap wat Pastoor heeft gepresteerd. "Je ziet ook dat hij enorm goed reageert. Almere stond bijna onderaan en dan gaan ze toch anders spelen. Met de lange bal en daardoor heeft hij wel punten gepakt."

De bondscoach van Curaçao durft zelfs nog verder te gaan en noemt de aartstrivaal van Feyenoord ook als bestemming van de Almere-coach. "Pastoor zou ook heel goed bij Ajax kunnen passen. Ik vind het gek dat hij dan nergens genoemd wordt. Ik vind het echt een goede trainer. Als je allerlei namen hoort, dan hoort hij daar zeker bij. Van Bronckhorst zou mijn eerste keuze zijn, maar dat had dan allang rond gekomen als Feyenoord hem wilde."