Suárez en Van Basten niet bang voor straf

Suárez en Van Basten niet bang voor straf

Gepubliceerd: zaterdag 27 september 2008 om 09:15za 27-09-2008 om 09:15

Suárez zette zijn voet tijdens het met 2-0 gewonnen bekerduel in de maagstreek van Loval, maar scheidsrechter Jan Wegereef ontging het. Volgens de aanvaller was het absoluut geen opzet. "Ik liep en kan hem per ongeluk geraakt hebben. Ik heb de schijn misschien tegen, omdat ik al een harde schop van Loval had gehad. Maar ik zou echt nooit wraak nemen."

Van Basten begrijp niet eens waarom er een onderzoek komt naar de actie van zijn aanvaller. "Het verbaast me dat er een vooronderzoek komt. Luis wordt volgens mij licht uit balans gebracht, waardoor zijn been meer beweegt dan normaal. Ik kan me niet indenken dat hij het zo kan coördineren om hem in de maagstreek te raken. Dan ben je op een hoog niveau met vechtsport bezig. En dat lijkt me wat vergezocht."

Tegenover De Telegraaf laat arbiter Wegereef weten dat de actie bestraft had moeten worden. "Of dat rood had geweest laat hij in het midden. Ik heb de beelden later teruggezien op tv en had de actie, als ik die in het veld had waargenomen, wel bestraft met een kaart. Met rood? Het had geel of rood kunnen zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws