Koploper Liverpool sluit jaar in stijl af

Koploper Liverpool sluit jaar in stijl af

28-12-2008 16:11

Benitez had op St. James' Park een basisplaats ingeruimd voor Ryan Babel en Dirk Kuyt. Robbie Keane -die op Boxing Day nog twee keer scoorde tegen Bolton- werd daardoor opvallend genoeg naar de bank verwezen.

Newcastle was vanaf het startsignaal nergens te bekennen en Liverpool kreeg direct enkele grote kansen. Het duurde echter tot de 31ste minuut voordat de bal in het net lag. Steven Gerrard vuurde op aangeven van Yossi Benayoun snoeihard raak.

Nog voor rust nam Liverpool verder afstand. Sami Hyypia kopte een corner tegen de touwen. In blessuretijd van de eerste helft deed Newcastle nog wat terug via verdediger David Edgar, die na slecht verdedigen bij Liverpool kon raak koppen.

Na rust maakte Liverpool snel korte metten met de ambities van de thuisclub. In de vijftigste minuut scoorde Babel na een kluts voor de goal van Newcastle. Een kwartier later gooide Gerrard met zijn tweede treffer het duel definitief in het slot. Shay Given had geen antwoord op zijn prachtige stift.

Een kwartier voor tijd kwam de eindstand op het bord via Xabi Alonso, die een penalty benutte. Met 45 punten uit 20 duels gaat Liverpool als koploper het nieuwe jaar in.