Geld Stichting niet bedoeld voor schulden Fortuna

"Geld Stichting niet bedoeld voor schulden Fortuna"

Gepubliceerd: dinsdag 6 januari 2009 om 14:45di 06-01-2009 om 14:45

"Het moge duidelijk zijn dat TOF (Trots op Fortuna, red.) deze casus graag opgelost wil zien", zegt voorzitter Wil Meijers. "Het geld van TOF is echter niet bedoeld om schulden van Fortuna te betalen. TOF wil investeren in de groei van de club."

"TOF beraadt zich op dit moment dan ook over welke positieve rol zij kan spelen in het oplossen van dit langdurig slepende, maar niet onoplosbare probleem. Joos is namelijk, net als ons, ook een echte Fortunees, ondanks deze vervelende situatie. Wij hopen dan ook een bemiddelende rol te kunnen vervullen waarvan zowel Joos als Fortuna de vruchten plukt", aldus Meijers.

De 26-jarige Van Barneveld, die zijn loopbaan vorig jaar noodgedwongen moest beëindigen, eist een bedrag van 420.000 euro van Fortuna Sittard. Dat bedrag heeft hij tegoed omdat de club uit de Jupiler League gemaakte afspraken bij een arbitragezaak niet is nagekomen.

De stichting Trots op Fortuna haalde ondertussen al meer dan 200.000 euro binnen. Doel is om voor het einde van het lopende seizoen een half miljoen euro bijeen gesprokkeld te hebben, om zo de toekomst van de eerstedivisionist veilig te stellen.

Lees meer over: Fortuna Sittard

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws