KNVB wil in 2010 van start met topklasse

KNVB wil in 2010 van start met topklasse

Gepubliceerd: dinsdag 3 februari 2009 om 10:49di 03-02-2009 om 10:49

Volgens De Gelderlander blijft een scheiding tussen zaterdag en zondag waarschijnlijk bestaan. Om deze wens van diverse clubs te respecteren komen er minimaal twee Topklassen.

De KNVB probeert al enkele jaren om de bovenkant van het Nederlandse amateurvoetbal te veranderen. Door de sterkste teams uit de zes hoofdklassen te selecteren wil de voetbalbond een topklasse opzetten die aansluit bij de eerste divisie. De profs degraderen dan naar de topklasse en de amateurs kunnen promoveren naar de Jupiler League.

Om een echec, zoals in 2008 toen de plannen voor een topklasse werden getorpedeerd door de clubs, te voorkomen gaat de KNVB dit keer voorzichtiger te werk. Hoewel de bondsafgevaardigden wederom mogen beslissen, lijkt de weerstand tegen de topklasse flink afgenomen.

"Dat komt door de scheiding van het zaterdag en het zondagvoetbal", legt Harrie Derks van het Centraal Overleg Hoofdklasse (COH) uit. "Dat was afgelopen jaar een groot struikelblok. Maar laten we nu niet voorbarig zijn, we zitten pas in de verkennende fase. De KNVB wil de pyramide verbeteren, daar is een aantal clubs voorstander van, maar de bondsafgevaardigden maken in juni de beslissing. En het jawoord is dan grotendeels afhankelijk van de inhoud van het voorstel."

De bondsafgevaardigden mogen zich op 6 juni opnieuw buigen over de topklasse. Dan brengt de KNVB het nieuwe voorstel ten sprake op de voorjaarsvergadering.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws