Kruys wil desnoods aan de leugendetector

Kruys wil desnoods aan de leugendetector

18-03-2009 09:25

Kruys liet maandagavond weten dat hij dichtbij een overgang
naar FC Utrecht was, maar dat daar om onbekende redenen een stokje voor
werd gestoken door de nieuwe technisch directeur Foeke Booy. Van Dop beweerde dat de woorden van de trainer in het voetbalpraatprogramma Voetbal International reinste onzin waren.

Dat de preses het verhaal ontkent, heeft Kruys verbaasd. "Dat ik voor leugenaar word uitgemaakt, zit me hoog", zegt hij in het Algemeen Daglad. "Ik wil zelfs aan de leugendetector om aan te tonen dat ik de waarheid vertel. Bovendien heb ik getuigen die erbij waren toen 'Chat' (Ton du Chatinier, red.) mij polste. Zelfde verhaal toen ik  in gezelschap van mijn vrouw met Van Dop sprak."

Voor Kruys, die naar eigen zeggen met zowel Du Chatinier als Van Dop over een assistentschap heeft gesproken, is het onduidelijk waarom FC Utrecht een volledig andere versie heeft. "Dat vraag ik me ook af. Bij de overhandiging van de dvd-box aan Willem van Hanegem raakte ik in gesprek met Du Chatinier. Hij was verbaasd en verrast
dat ik er wel voor in zou zijn om zijn assistent te worden. ?Dat zou mooi zijn, op basis van gelijkwaardigheid. Ik ga me er hard voor maken'."

Uiteindelijk belde Du Chatinier met de mededeling dat Kruys een rol als assistent kon vergeten. "'Chat' belde maandag. Dat hij het er niet doorheen kreeg. Booy en Nol de Ruiter lagen dwars. Ik heb Foeke meteen gebeld, maar hij had geen tijd. Dat stelt me teleur. "

"Dat hij een voorkeur heeft voor Luc Nijholt, daar kan ik mee leven. Maar ik wil weten aan welke criteria ik niet voldoe. Lijkt me wel zo eerlijk. FC Utrecht blijft voor altijd mijn club, maar in bepaalde mensen ben ik erg teleurgesteld. Het gedraai van Van Dop. Du Chatinier neem ik niks kwalijk, die heb ik hoog zitten. Hij zit ook in een lastige positie", aldus Kruys.