Londense twist om Europa, Newcastle móet

  Londense twist om Europa, Newcastle móet

  Europees voetbal
  Manchester United is zeker van een directe plek in de Champions League en ook Chelsea en Liverpool gaan zonder voorrondes naar het kampioenenbal. Arsenal moet zich via kwalificatiewedstrijden zien te plaatsen.

  Plek vijf en zes, die rechtgeven op een plaats in de Europa League, gaan naar Everton en Aston Villa. De strijd om de laatste Europese plaats ligt echter nog helemaal open.

  Seizoensverrassing Fulham is de grote favoriet en treedt op de laatste speeldag thuis aan tegen Everton. Een gelijkspel is gezien het superieure doelsaldo van The Whites waarschijnlijk genoeg. Directe concurrent Tottenham Hotspur gaat op bezoek bij Liverpool en moet winnen wil het een kans maken.  Degradatie
  Vorig weekend daalde West Bromwich Albion al af naar het Championship en Middlesbrough lijkt The Baggies te volgen. Een wonder moet geschieden wil Boro zich redden. Zelf moet het winnen bij West Ham United, terwijl Newcastle United en Hull City allebei moeten verliezen. Daarnaast dient het ook een doelsaldo van -4 ten opzichte van Hull te compenseren.

  De kansen van Newcastle United zien er beter uit. The Magpies van Alan Shearer gaan op bezoek bij Aston Villa en het is goed mogelijk dat de club aan één punt genoeg heeft om het vege lijf te redden. Concurrent Hull heeft weliswaar één punt meer, maar heeft een veel minder doelsaldo en treedt bovendien aan tegen Manchester United.

  Ook Sunderland is nog niet veilig. De nummer zestien staat twee punten boven Newcastle United, maar moet zelf aantreden tegen Chelsea. Als Newcastle en Hull allebei winnen en Sunderland geen resultaat boekt volgt degradatie.  Programma laatste speeldag

  Fulham-Everton
  Liverpool-Tottenham Hotspur

  West Ham United-Middlesbrough
  Aston Villa-Newcastle United
  Hull City-Manchester United
  Sunderland-Chelsea

  Arsenal-Stoke City
  Blackburn Rovers-West Bromwich Albion
  Manchester City-Bolton Wanderers
  Wigan Athletic-Portsmouth

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws