Londense twist om Europa, Newcastle móet

Londense twist om Europa, Newcastle móet

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2009 om 21:03za 23-05-2009 om 21:03

Europees voetbal
Manchester United is zeker van een directe plek in de Champions League en ook Chelsea en Liverpool gaan zonder voorrondes naar het kampioenenbal. Arsenal moet zich via kwalificatiewedstrijden zien te plaatsen.

Plek vijf en zes, die rechtgeven op een plaats in de Europa League, gaan naar Everton en Aston Villa. De strijd om de laatste Europese plaats ligt echter nog helemaal open.

Seizoensverrassing Fulham is de grote favoriet en treedt op de laatste speeldag thuis aan tegen Everton. Een gelijkspel is gezien het superieure doelsaldo van The Whites waarschijnlijk genoeg. Directe concurrent Tottenham Hotspur gaat op bezoek bij Liverpool en moet winnen wil het een kans maken.Degradatie
Vorig weekend daalde West Bromwich Albion al af naar het Championship en Middlesbrough lijkt The Baggies te volgen. Een wonder moet geschieden wil Boro zich redden. Zelf moet het winnen bij West Ham United, terwijl Newcastle United en Hull City allebei moeten verliezen. Daarnaast dient het ook een doelsaldo van -4 ten opzichte van Hull te compenseren.

De kansen van Newcastle United zien er beter uit. The Magpies van Alan Shearer gaan op bezoek bij Aston Villa en het is goed mogelijk dat de club aan één punt genoeg heeft om het vege lijf te redden. Concurrent Hull heeft weliswaar één punt meer, maar heeft een veel minder doelsaldo en treedt bovendien aan tegen Manchester United.

Ook Sunderland is nog niet veilig. De nummer zestien staat twee punten boven Newcastle United, maar moet zelf aantreden tegen Chelsea. Als Newcastle en Hull allebei winnen en Sunderland geen resultaat boekt volgt degradatie.Programma laatste speeldag

Fulham-Everton
Liverpool-Tottenham Hotspur

West Ham United-Middlesbrough
Aston Villa-Newcastle United
Hull City-Manchester United
Sunderland-Chelsea

Arsenal-Stoke City
Blackburn Rovers-West Bromwich Albion
Manchester City-Bolton Wanderers
Wigan Athletic-Portsmouth

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws