Groep F: Rijkaard wint verdiend van Ten Cate

04-12-2009 00:06

De ploeg van Henk ten Cate was overduidelijk de mindere in Istanbul. Galatasaray liet vanaf de eerste minuut blijken indruk te willen maken op de eigen fans en slaagde in die missie. Onder leiding van aanvoerder Arda Turan kreeg de thuisploeg diverse mogelijkheden.

Het duurde echter tot de tweede helft eer de score werd geopend. Op gelukkige wijze kreeg Mustafa Sarp een vrije trap voor zijn voeten en via de kluts liet hij het net bollen. Ook na de openingstreffer bleef Galatasaray de bovenliggende partij, maar de bezoekers waren enkele malen gevaarlijk uit de counter.

Djibril Cissé kreeg de beste kans, maar ook de Franse spits wist het het niet te vinden. Daardoor trok Frank Rijkaard aan het langste eind met zijn ploeg.

Dinamo Boekarest ? Sturm Graz 2-1
De Roemeense thuisploeg houdt door de winst in eigen huis kans op plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League. Sturm Graz kwam al in de vijfde minuut op voorsprong. Samir Muratovic faalde vanaf elf meter, maar een minuut later vond Mario Sonnleiter het net wel.

Dinamo Boekarest rechtte echter de rug en kwam op slag van rust langszij door een doelpunt van Marius Niculae. De aanvaller was halverwege de tweede helft ook verantwoordelijk voor de 2-1. Door dit resultaat komen de Roemenen op zes punten, drie minder dan Panathinaikos.

Dinamo Boekarest zal over twee weken moeten winnen in Griekenland om te overwinteren. Bij elk ander resultaat gaat de tweede plaats in de groep naar het Panathinaikos van Henk ten Cate.