NEC bereid El-Akchaoui gratis te laten gaan

NEC bereid El-Akchaoui gratis te laten gaan

06-01-2010 11:37

Afgelopen zomer was de linksback dicht bij een transfer naar Feyenoord, maar de Rotterdammers haakten af op de hoge vraagprijs.  Technisch directeur Carlos Aalbers acht het verstandig dat El-Akchaoui nu een nieuw avontuur opzoekt.

"De technische leiding geeft voorlopig de voorkeur aan anderen", licht Aalbers toe aan Voetbal International. "Gezien de status van Youssef is het beter dat hij een andere uitdaging zoekt. Ik moet toegeven dat ook het financiële aspect meespeelt. Hij heeft een goed salaris, onze financiële speelruimte speelt dus mee."

El-Akchaoui is verbaasd over de toelichting van Aalbers, die niet uitsloot dat de afgeketste transfer naar Feyenoord invloed had op het spel van de voetballer. "Pure onzin! Aalbers moet gewoon zeggen dat dit een financiële kwestie is. Klaar. Ik heb dit seizoen drie goals gemaakt. Door een doelpunt van mij zijn we naar de kwartfinale van de beker gegaan.'

"De club vroeg afgelopen zomer een transfersom voor mij. En nu zou ik om kwalitatieve redenen een andere uitdaging moeten zoeken? Dat gaat er bij mij echt niet in", besluit de verdediger in het weekblad.