NEC slaat dubbelslag op transfermarkt

NEC slaat dubbelslag op transfermarkt

Gepubliceerd: vrijdag 4 juni 2010 om 18:45vr 04-06-2010 om 18:45

Rechtsback Will (foto) komt transfervrij van Ajax. Hij tekent een contract voor twee jaar, met een optie op nog twee seizoenen. De 21-jarige doorliep de hele jeugdopleiding van de Amsterdammers en was afgelopen seizoen aanvoerder van Jong Ajax.

"NEC is een mooie club", reageert de jongeling, die familie in en rond Nijmegen heeft, op de website van NEC. "De gesprekken die ik met onder andere Robbie Wielaert, Dennis Gentenaar en John Goossens heb gehad, bevestigden voor mij dat de club vol potentie zit en dat we er, ondanks het afgelopen matige seizoen, het komend jaar iets moois van gaan maken. Ik wil daar als speler onderdeel van zijn."

Middenvelder Zimling liep eerder al stage bij de ploeg van Wiljan Vloet en ging mee op trainingskamp naar Curaçao. Alle partijen hebben water bij de wijn gedaan, zodat de speler binnen de financiële middelen van NEC blijft. De 25-jarige Deen is verheugd met zijn tijdelijke overstap.

"Het technische en snelle voetbal in Nederland ligt mij wel en de manier waarop NEC zijn interesse toonde, gaf voor mij de doorslag", vertelt Zimling. "Die vier dagen op Curaçao en de persoonlijke begeleiding van onder meer Carlos Aalbers (technisch directeur), lieten me zien hoe de werkwijze van NEC is."

"Uiteraard gaf mijn landgenoot Lasse Schöne me alle antwoorden op de vragen die ik had, dus dat was makkelijk", gaat de huurling verder. "Ik hoop me snel in Nijmegen te vestigen en kan niet wachten tot de eerste training eind juni begint."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws