Willem II werkt aan oplossing voor schuld

Willem II werkt aan oplossing voor schuld

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2010 om 20:19wo 23-06-2010 om 20:19

In een raadsvoorstel waar de kritische gemeenteraad maandag en dinsdag over spreekt, staat alleen dat de financiers bereid zijn de rente te verlagen en dat te verwachten inkomsten uit transfers van voormalige spelers van Willem II worden gebruikt voor de schuldsanering. "Het zal tijd kosten om ruimte te vinden in de begroting om een dergelijk bedrag af te lossen'', aldus het raadsvoorstel.

Een oplossing voor het restant negatief eigen vermogen was een van de eisen van de Tilburgse raad voor kwijtschelding van een deel van de stadionhuur die Willem II vorige maand nog redde. Het Tilburgse college meent desondanks dat het de club is gelukt om in korte tijd en op een goede manier invulling te geven aan de voorwaarden en vraagt de raad om akkoord te gaan met terugbetaling van deel twee van de huursom.

Uit het raadsvoorstel blijkt dat de schuld van de Tilburgse eredivisionist volgend seizoen nog oploopt omdat de gemeenteraad eerder deze week een maatschappelijke subsidie van bijna 4 ton blokkeerde. De club werkt hard aan verhoging van de sponsorinkomsten, maar wil dat geld mogelijk ook gebruiken voor spelerssalarissen.

(ANP)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws