Emotionele Robben: Hier doe je het voor

Emotionele Robben: "Hier doe je het voor"

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2010 om 01:19vr 25-06-2010 om 01:19

"We zijn weer terug", lacht Robben voor de camera's van de NOS. "Voor mij is dit een belangrijk moment. Dit is waar ik naar toe heb gewerkt. Het is een lange en zeker geen leuke weg geweest. Ik heb keihard moeten knokken."

"Het is een mooie beloning om nu weer op het veld te staan", gaat Robben licht geëmotioneerd verder. "Als je aan de rand van het veld staat denk je er wel even over na, over wat je er allemaal voor hebt moeten doen. Het is niet makkelijk om geblesseerd te zijn en te moeten toekijken. Dat begrijpen mensen soms niet."

Tegen Kameroen mocht Robben twintig minuten voor tijd het veld betreden. En direct was de buitenspeler beslissend. Zijn knal belandde op de paal, Klaas-Jan Huntelaar tikte vervolgens knap de 2-1 binnen. "Het was jammer dat die bal er niet in ging, dat had het nog mooier gemaakt. Dit is ook goed. We winnen die wedstrijd, dat was de doelstelling. We willen blijven doorgaan."

Of Robben tegen Slowakije fit voldoende is voor een basisplek is nog de vraag. "Je moet realistisch zijn. Ik weet dat ik nog meer kan, ik weet dat ik nog niet top honderd procent ben. Maar nu is het weer vier dagen tot de volgende wedstrijd. Ik  ben blij dat ik nu weer heb gespeeld. Nu nog een stapje maken om nog beter te worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws