Opnieuw twee Portugezen voor VVV

Opnieuw twee Portugezen voor VVV

25-06-2010 19:22

VVV, dat de komst van het tweetal op de officiële site bevestigt, onderhoudt een uitstekende relatie met de Portugese topclub. Mede daardoor is de deal tot stand gekomen. Het afgelopen seizoen werden de twee in hun vaderland nog verhuurd aan clubs uit de tweede divisie.

Aan het verblijf van Viana is een einde gekomen in Venlo. VVV wilde de aanvaller graag nog een seizoen huren, maar FC Porto heeft besloten Viana aan de eigen selectie toe te voegen.

Josué is een linksbenige middenvelder. Hij maakt deel uit van de selectie van Portugal onder 20 en werd onlangs tijdens een vierlandentoernooi nog uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Jorge Chula is een aanvaller. De twintigjarige spits kwam in zijn jeugd uit voor de vertegenwoordigende elftallen in Portugal.

"De komst van deze spelers is in veel opzichten goed voor onze club. Allereerst krijgen we twee spelers erbij die in vertegenwoordigende elftallen spelen of hebben gespeeld en die zijn opgeleid bij FC Porto en dus van toegevoegde waarde zullen zijn voor VVV-Venlo", vertelt directeur voetbalzaken Mario Captein.

"Tevens zorgen deze deals ervoor dat de samenwerking met FC Porto verder uitgebouwd wordt. Een prima zaak dus", aldus Captein.