Degelijk Brazilië wil Chileense muur breken

Degelijk Brazilië wil Chileense muur breken

Gepubliceerd: zondag 27 juni 2010 om 18:10zo 27-06-2010 om 18:10

Volgens de Brazilianen ligt het vooral aan de tegenstanders. Maandag wacht in Johannesburg een Zuid-Amerikaans onderonsje met Chili in de achtste finales. "Het maakt niet uit tegen wie we spelen. Iedereen parkeert zijn ploeg voor het eigen doel'', aldus Luis Fabiano die er alleen tegen Ivoorkust met twee doelpunten aan te pas kwam. "We moeten daarmee leven. Ik denk dat niemand op gelijke voet met ons de strijd aan durft te gaan."

Dunga predikt dan ook geduld: "We hebben moeite om de ruimte te vinden. Daarom moeten we met veel balbezit onze tegenstanders vermoeien." Brazilië werd met die speelstijl winnaar van groep G. Noord-Korea (2-1) en Ivoorkust (3-1) werden verslagen, waarna met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen Portugal.

De Brazilianen kunnen tegen Chili bogen op een goede historie. De ploeg won de afgelopen zeven duels en maakte daarin liefst 26 treffers. De laatste ontmoeting op een WK was in 1998 ook een prooi voor de vijfvoudig wereldkampioen. In 1962 was Chili organisator van het WK en versperde Brazilië het gastland de weg naar de finale.

Bondscoach Marcelo Bielsa van houdt vertrouwen in een goede afloop: "Historisch gezien moeten we bang voor ze zijn, maar we willen het onmogelijke doen om door te gaan." Chili is bezig aan een goed toernooi. Honduras en Zwitserland werden met 1-0 verslagen, maar in beide duels had de score hoger kunnen uitvallen. Door het verlies (2-1) tegen Spanje werden de Chilenen tweede in groep H en wacht nu Brazilië.

De slechte balans tegen de Brazilianen moet extra krachten naar boven halen bij Chili. "We kunnen niet gemotiveerder raken dan voor de wedstrijd tegen Brazilië", verzekerde aanvaller Jean Beausejour.

(ANP)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws