Alle Franse WK-gangers één duel buitenspel

Alle Franse WK-gangers één duel buitenspel

23-07-2010 19:07

Frankrijk oefent op 11 augustus tegen Noorwegen. Blanc diende een verzoek in bij de Franse voetbalbond FFF om de spelers die op het WK actief waren buiten de selectie te mogen houden. De FFF heeft dat verzoek geaccepteerd.

De Franse selectie kwam tijdens het WK in opstand nadat spits Nicolas Anelka naar huis was gestuurd. De spelers weigerden een dag te trainen. De verliezend finalist van het WK 2006, die onder leiding stond van Raymond Domenech, werd al in de groepsfase uitgeschakeld.

Blanc, de opvolger van Domenech, heeft meteen een stevig statement afgegeven door alle WK-gangers buiten de ploeg te laten. De oud-international geeft daarmee ook gehoor aan de roep van de Franse bevolking om sancties tegen de muitende spelers, die tijdens het WK van de ene in de andere controverse belandden. Blanc maakt op 5 augustus bekend met welke spelers hij tegen Noorwegen zijn debuut gaat maken.

Het totaal mislukte WK werd zelfs onderwerp van gesprek binnen de Franse politiek. President Nicolas Sarkozy wilde uitleg hebben van Thierry Henry, de minister van Sport eiste het aftreden van de bondsvoorzitter Jean-Pierre Escalettes en Domenech verscheen samen met Escalettes voor een parlementaire commissie. De FFF meldde vorige week dat een speciaal daarvoor ingestelde commissie onderzoek gaat doen naar de Franse misstanden tijdens het mondiale toernooi.