De Jong: Niet het gevoel dat alles anders is

De Jong: "Niet het gevoel dat alles anders is"

04-11-2010 14:48

"Ik heb niet het gevoel dat alles nu anders is dan aan het einde van vorig seizoen", zo zegt de eenvoudig international op het digitale thuis van zijn club. "Ik krijg alleen iets minder ballen voor het doel, omdat we minder vaak de vleugels zoeken."

Het verschil met vorig jaar is de tweede spits. Mounir El Hamdaoui in plaats van Marko Pantelic. "Mounir is een heel goede en beweeglijke speler, die lastig te verdedigen is. Hij scoort veel en is heel lastig in de zestienmeter. Pantelic was iets statischer. Maar, misschien wordt er veel over beiden gesproken omdat ik wat minder scoor dan vorig seizoen. Nu scoren Mounir en Luis veel."

Druk maakt De Jong zich niet, hij verwacht dat het snel weer goed zal komen. "Het kan ook zo weer omslaan en je moet een beetje geluk hebben. Als je twee wedstrijden achter elkaar scoort kom je weer in het ritme."

De Ajacied richt zich na de nederlaag tegen Auxerre alweer op het volgende duel, ADO Den Haag. "Ze doen het inderdaad wel aardig en spelen 4-3-3 en veel over de vleugels. Ze maken het veel tegenstanders lastig", zo zegt De Jong, die goed beseft dat de Amsterdammers in eigen huis geen punten mogen laten liggen. "Verder hoop ik dat we een goede wedstrijd spelen en dat ik weer eens scoor."