Reserve Canales wil niet weg bij Real Madrid

Reserve Canales wil niet weg bij Real Madrid

08-01-2011 12:32

Canales werd afgelopen zomer voor zo'n negen miljoen euro losgeweekt bij Racing Santander, waar hij een zeer sterke indruk maakte. Bij Real Madrid komt hij door de enorme concurrentie echter nauwelijks aan spelen toe, waardoor een tijdelijk vertrek voor de hand lag.

"Ik ben natuurlijk niet blij met mijn plek op de bank bij Real Madrid, maar ik wil de club niet verlaten", bestrijdt Canales de geruchten over een mogelijke verhuurperiode. "Ik zal nog harder gaan werken voor een kans. In Madrid spelen is moeilijk en ik wist dat het lastig zou zijn een basisplaats af te dwingen bij zo'n grote club toen ik hier kwam. Er zijn hier zoveel goede spelers, maar ik wil voor mijn kans gaan."

De negentienjarige Canales, die onlangs nog in verband gebracht werd met een tijdelijke overstap naar Sampdoria, is ondanks zijn reserverol niet ontevreden bij Real Madrid. "Nee, ik ben juist erg blij met de coach en mijn medespelers. Ik had natuurlijk wel op meer speelminuten gehoopt, maar je moet altijd hard blijven werken.

Toch lijkt er ook de tweede helft van het seizoen weinig speeltijd weggelegd voor Canales. De jongeling had al concurrentie van Mesut Özil en Esteban Granero, en bij dat rijtje heeft nu de weer fitte Kaká zich gevoegd.