Schitterende Suárez schenkt Anderlecht zege

Schitterende Suárez schenkt Anderlecht zege

16-09-2011 01:01
0

Griekenland kreunt onder de economische crisis. Ook AEK Athene kon de dans niet ontspringen. De spelers van de Griekse bekerwinnaar wachten al maanden op hun salaris. Suárez toonde geen medelijden. Canesin stuurde de Argentijn het straatje in, al strompelend verschalkte Suárez de Griekse keeper.

Anderlecht dicteerde de wet, al moest het wel de gewiekste Grieken in de gaten houden. Canesin kroop opnieuw in de rol van foerier, het Braziliaanse troetelkind schudde een fraaie voorzet uit zijn mouw, Jovanovic knikte binnen. De Brusselaars waren echter nog niet klaar met de bezoekers. Leonardo zette een nette ren in. De Braziliaan liep er Marcin Wasilewski en Cheikhou Kouyaté los af en deponeerde de bal in het mandje.

Prins Suárez
Jovanovic en co waren sterker. Anderlecht gaf vlak voor de pauze even gas en AEK Athene hing in de touwen. Suárez krulde de bal magistraal in de winkelhaak. De Argentijnse tovenaar kreeg een zee van ruimte en aarzelde niet. Na het vertrek van Mbark Boussoufa solliciteert Suárez naarstig naar de titel 'Prins van het Astridpark'.

Canesin gaf na de rust zijn visitekaartje af. Hij ging voor eigen succes, maar zijn schot was niet hard genoeg. De partij verwaterde stilaan, Anderlecht sprong onzorgvuldig om met de kansen en AEK Athene kon niets terug doen. De Griekse verdedigers hielden Suárez, Jovanovic en Canesin uit de match met smerige overtredingen.

Jovanovic ontploft bijna
Jovanovic kreeg het op zijn heupen van het potige spel. Na een brutale ingreep van Manolas schoot de Serviër bijna uit zijn krammen. Het bleef bij wat trek- en duwwerk, maar de scheidsrechter trok geel voor beide kemphanen. Manolas had echter al een geel kartonnetje achter zijn naam en mocht gaan afkoelen onder de douche. Ariël Jacobs nam het zekere voor het onzekere en haalde Jova naar de kant.

Suárez maakte het in de slotfase af na sterk verdedigend werk van Sacha Kljestan. De Amerikaan heroverde de bal en stuurde Suarez diep. De Argentijnse spits kapte zijn man uit en draaide de bal in doel, 4-1. Een prima start voor Anderlecht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s