Valencia steviger op derde plek

12-02-2012 20:55

Valencia, zonder de geblesseerde Hedwiges Maduro, kwam in het eigen Mestalla na ruim een half uur op voorsprong. Sofiane Feghouli scoorde op aangeven van Jérémy Mathieu. De thuisploeg was sterker, maar had na de 1-0 moeite om de wedstrijd te beslissen.

Uiteindelijk was het Sporting-verdediger Botia die Valencia een handje hielp door na 73 minuten in eigen doel te schieten. Invaller Jonas verdubbelde de voorsprong in blessuretijd. De Braziliaan maakte de 3-0 op aangeven van Adil Rami en was twee minuten later trefzeker na een assist van Roberto Soldado.

Door de overwinning staat Valencia stevig op plaats drie. De achterstand op FC Barcelona bedraagt acht punten, de voorsprong op Levante is eveneens acht punten. Levante komt zondagavond nog wel in actie tegen Real Madrid.