Guidetti van held tot schlemiel tegen RKC

18-02-2012 21:34

John Guidetti was de meest besproken man in De Kuip. De Zweed benutte een kwartier voor tijd een strafschop, maar hij trok bij het vieren van zijn achttiende seizoenstreffer zijn shirt uit. Het betekende zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De spits mist daardoor de topper van volgende week bij PSV. Feyenoord gaat in Eindhoven juist een poging doen om de herinnering aan de 10-0 van vorig seizoen weg te poetsen.

Met een man meer kwam RKC nog op gelijk hoogte ook. Robert Braber kopte de bal in de 86ste minuut achter doelman Erwin Mulder. De gelijkmaker was verdiend voor de goed spelende Waalwijkers. Feyenoord ontbeerde creativiteit en creëerde daardoor te weinig kansen. De opbouw vanuit de defensie was zwak en de spitsen werden nauwelijks bereikt.

Ruben Schaken was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, maar keeper Jeroen Zoet redde twee keer goed. Feyenoord miste duidelijk de ingevingen van Jordy Clasie, die met een liesblessure moest toekijken. Zijn vervanger Kamohelo Mokotjo maakte net als zijn teamgenoten weinig indruk.

RKC was zelfs gevaarlijker. Mitchell Schet en Krisztian Nemeth waren voor rust al dicht bij een doelpunt. Doelman Mulder reageerde echter attent. Scheidsrechter Danny Makkelie hielp de thuisploeg in de slotfase met een makkelijk gegeven strafschop. Karim El Ahmadi ging wel heel graag onderuit en Guidetti profiteerde vanaf elf meter. De vreugde was groot in De Kuip, tot de publiekslieveling zijn bovenlijf ontblootte en daarom met twee keer geel van het
veld moest.

Feyenoord beperkte zich daarna tot verdedigen, maar kon niet op tegen de kopkracht van Braber. De ploeg van coach Ronald Koeman verloor zo de derde plaats van sc Heerenveen weer even uit het vizier. Zonder Guidetti moet Feyenoord zich volgende week tegen PSV weer zien op te richten.