Verbeek zoekt met AZ naar nieuw piekmoment

Verbeek zoekt met AZ naar nieuw piekmoment

09-03-2012 16:11

"Roy Beerens en Maarten Martens hadden vanmorgen geen extra verzorging nodig", zegt de coach vrijdag op de clubsite. "Als ze zaterdag de training doorstaan, zijn ze fit voor de wedstrijd tegen De Graafschap." Ragnar Klavan vervangt centraal in de verdediging de geschorste Nick Viergever. Voor Charlison Benschop komt de wedstrijd waarschijnlijk nog te vroeg.

Verbeek vindt het moeilijk om tegenstander De Graafschap in te schatten. "Er is onlangs een trainerswissel geweest en het systeem is omgegooid. Richard Roelofsen was heel duidelijk. Met of zonder goed voetbal, De Graafschap moet bij die achttiende plaats wegblijven. Ze spelen nu met een over-mijn-lijk-mentaliteit: vrouwen en kinderen eerst. Dat werkte tegen Roda JC, maar de week erop tegen Vitesse niet. Het heeft dus ook met de tegenstand te maken."

Het seizoen van AZ kent vooralsnog vooral hoogtepunten; de Alkmaarders zijn nog op drie fronten actief. "Alles is belangrijk. Dat is topsport. We moeten elke keer weer een piekmoment hebben, zoals zondag tegen De Graafschap. Een krappe selectie? Waarom? We hebben 28 man. Ik ben tevreden. Momenteel staan we bovenaan, dus we hebben nog uitzicht op het kampioenschap. Tja, of de KNVB geeft ons vanavond zes punten in mindering vanwege mijn tuchtzaak, haha?"