Arsenal schiet titelkansen City aan diggelen

08-04-2012 21:28

Mikel Arteta schoot Arsenal drie minuten voor tijd naar de voor de Gunners zeer belangrijke overwinning. De Londenaren profiteren zo optimaal van het puntenverlies van Tottenham Hotspur, dat weer naar de vierde plaats zakt en nu ook tegen een achterstand van twee punten aankijkt.

Mario Baloteli vervulde op een negatieve manier een hoofdrol. De Italiaan had in de eerste helft al rood moeten hebben, na een zware overtreding op Alexandre Song. Scheidsrechter Martin Atkinson spaarde de aanvaller en gaf even later slechts geel voor opnieuw een grove charge. Ditmaal was Bacary Sagna het slachtoffer. Nog voor de pauze had de arbiter Balotelli opnieuw het veld uit kunnen sturen, maar opzettelijk hands bleef zonder gevolgen.

Robin van Persie dacht Arsenal in de eerste helft op voorsprong te koppen, maar zag zijn inzet van de doellijn worden gehaald. Niet door de defensie van City, het was ploeggenoot Thomas Vermaelen die in de weg stond. In de tweede helft was Van Persie opnieuw dichtbij, ditmaal spatte zijn kopbal op de paal uiteen. City beperkte zich tot verdedigen en kon alleen via Sergio Agüero enigszins gevaarlijk worden.

Arsenal bleef de betere ploeg en kreeg een kwartier voor tijd een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Theo Walcott, Vermaelen én Yossi Benayoun slaagden er in een tijdsbestek van enkele seconden op bizarre wijze echter niet in om Joe Hart te passeren. Een schot van zo'n twintig meter van Arteta bezorgde Arsenal vlak voor tijd alsnog de overwinning: 1-0.

Balotelli slaagde vervolgens nog in zijn missie om van het veld te worden gestuurd. De gefrustreerde spits ging opnieuw veel te hard door op Sagna, waarna Atkinson niet anders kon dan hem de rode kaart voor te schotelen.