VdV: Zolang ik kan, wil ik blijven voetballen

VdV: "Zolang ik kan, wil ik blijven voetballen"

Gepubliceerd: donderdag 19 april 2012 om 13:13do 19-04-2012 om 13:13

De speler denkt niet dat het toernooi in Polen en Oekraïne zijn laatste voor Oranje hoeft te zijn. "Zolang ik kan, wil ik blijven voetballen. Plezier is daarbij het belangrijkste. Zolang ik een hoog niveau haal, wil ik ook zo hoog mogelijk blijven spelen", zegt hij in Voetbal International.

"Het begint wel routine te worden, je kent het mechanisme, alles is hetzelfde", aldus Van der Vaart, die zich opmaakt voor zijn vijfde eindtoernooi. "Voor mij gaat het vooral om het ergens naartoe werken met een groep. De spanning die wordt opgebouwd, dat is leuk. Ik ben dankbaar dat ik dit mag meemaken. De randzaken ken ik inmiddels wel, maar het pure voetbal, de mooie wedstrijden, die zijn onbetaalbaar."

In 2004 speelde hij voor het eerst een groot toernooi. "Ik weet nog dat ik mijn eerste EK-wedstrijd tegen Duitsland speelde (foto, duel met Oliver Kahn, red.). Dit is toch hét podium waarop je wilt spelen, dacht ik toen. Acht jaar later heb ik heel veel van dat soort wedstrijden gespeeld. Je bent ervaren, maar het gevoel blijft toch hetzelfde."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws