AZ legt bod voor Gouweleeuw neer
Alkmaarders rekenen op medewerking van Heerenveen

AZ legt bod voor Gouweleeuw neer

02-01-2013 13:14
4

AZ heeft goede hoop dat het tijdens de huidige transferperiode tot een akkoord komt. Gouweleeuw heeft in Friesland nog een contract tot 2014 en de Noord-Hollandse club denkt dat het op medewerking kan rekenen in het afkopen daarvan.

"We hebben ons officieel gemeld en een bod neergelegd. De bal ligt nu bij Heerenveen", zegt AZ-directeur Toon Gerbrands tegen Voetbal International. "Er is voortdurend contact. Onze voetbaldirecteur Earnest Stewart zit in Amerika, maar hij belt regelmatig met zijn collega Johan Hansma van Heerenveen."

"Er zit beweging in de zaak", vervolgt Gerbrands. "Daarbij heeft de speler zelf ook al duidelijk aangegeven waar zijn voorkeur ligt. Aangezien zijn contract na volgend seizoen afloopt, kan ik me voorstellen dat ook Heerenveen baat heeft bij een afwikkeling."

Gouweleeuw liet in december al weten dat hij AZ als een stap omhoog ziet. "Als je kijkt naar de afgelopen vijf jaar, dan is AZ structureel beter geweest dan Heerenveen. Daarnaast spreekt het voetbal me aan. Ik zou graag met Gertjan Verbeek willen werken", zei de jeugdinternational.