Van der Sar: Voetbalgevoel kwam even terug
"Dat gevoel had ik echt een tijd niet meer gehad"

Van der Sar: "Voetbalgevoel kwam even terug"

23-02-2013 10:28
5

"Voor het eerst in lange tijd en voor het eerst als niet actief voetballer had ik donderdagnacht, toen na de laatste strafschop in één klap het Europa Cup-avontuur van Ajax voor dit seizoen ten einde was, het oude voetbalgevoel van teleurstelling te pakken", zegt Van der Sar in De Telegraaf.

"Ik zag de jongens op het veld, ik weet hoe ik mij zelf voelde als ik geen cruciale penalty had kunnen stoppen of medespelers had zien missen", gaat de oud-sluitpost verder. "Dat gevoel had ik echt een tijd niet meer gehad."

Van der Sar maakte dit seizoen al wat nederlagen mee. "Maar op die momenten was het nog niet fataal. In de competitie hebben we nog dertien wedstrijden te gaan, dacht ik dan."

"Nu hadden we de wedstrijd waaraan we met Ajax met een goed gevoel begonnen vanwege de redelijke voorsprong. Vervolgens kwam de verlenging en toen kwamen de strafschoppen. Vervolgens was het in één klap over."

Meedoen met de grote jongens
De marketingdirecteur hoopt dat het een leermoment is. Veel langer kan hij er niet meer bij stilstaan. "In mijn huidige rol bij Ajax denk ik plotseling ook aan andere dingen. Spelers denken aan successen, aan het winnen van bekers."

"Een ander deel van de club denkt ook aan sponsorbelangen, aan marketingzaken, aan supporters en aan uitstraling in Europa, aan willen meedoen met de grote jongens", aldus Van der Sar, die weet dat Ajax dicht bij twee duels met Chelsea was. In plaats daarvan kunnen de Amsterdammers zich de komende maanden volledig op de Eredivisie en de KNVB Beker richten.