Misser Nuytinck fataal voor koploper Anderlecht
Genk wint met Been in Brussel

01-04-2013 20:07

Anderlecht, met de geschorste John van den Brom op de tribune, begon uitstekend aan de wedstrijd. De Brusselse formatie nam direct het heft in handen en kreeg volop mogelijkheden om de score te openen. Demy de Zeeuw wist enkele malen gevaar te stichten. De openingstreffer kwam in de 37ste minuut tot stand door toedoen van een landgenoot, Bram Nuytinck welteverstaan. Hij kopte een goede voorzet overtuigend tegen de touwen.

Genk kon daar relatief weinig tegenover stellen en had geluk dat Anderlecht vergat om de voorsprong uit te bouwen. Na 66 minuten werd dat de thuisploeg fataal. Een hoekschop werd bij de tweede paal binnen gekopt door Serigne Modou Kara Mbodji. Amper tien minuten later kopte Jelle Vossen zelfs de 1-2 op het scorebord.

In het slotkwartier waren er kansen over en weer. Genk, met Glynor Plet als invaller, liet na om het duel vroegtijdig op slot te gooien. Anderlecht nam echter de grootste kans voor de rekening. Nuytinck mocht onder toeziend oog van Oranje-bondscoach Louis van Gaal aanleggen vanaf elf meter. De verdediger mikte de bal in de linkerhoek, waar ook László Köteles zijn vizier had gericht. De doelman kwam als winnaar uit de strijd.

Bij het toekennen van de strafschop werd Mario Been naar de tribune gestuurd. De coach van Genk kan evenwel als laatste lachen, want zijn ploeg heeft de Belgische titelstrijd een nieuwe impuls gegeven.