Sammer: Robben heeft lang erkenning gemist
"Dat er druk is, is logisch. Die is bij elke topclub groot"

Sammer: "Robben heeft lang erkenning gemist"

12-06-2013 15:12

Matthias Sammer, technisch directeur van de meest succesvolle club van het moment, is tegenover Voetbal International meer dan duidelijk over de toekomst van Robben. "Ik lees zó veel onzinverhalen. De waarheid is: hij heeft nog een contract voor twee jaar en komend seizoen is hij nog gewoon bij ons", aldus Sammer.

"Voor zijn carrière is het winnen van de Champions League erg belangrijk. Ik weet het zelf: pas als je de grootste beker pakt die je kunt winnen als clubvoetballer, ben je een grote. Bayern dankt de winst van de Champions League aan Robben", zegt Sammer, die wel een verklaring heeft voor het succes dat Robben nu ervaart bij Bayern.

"Arjen heeft lang erkenning gemist. Creatieve spelers als hij en ook Franck Ribéry snakken naar liefde en erkenning. Bij ons krijgen ze dat. Daarnaast beseffen deze spelers beter waar het om gaat. Ze spelen veel meer voor het team en merken dat ze daarvoor waardering krijgen", aldus Sammer in VI.

Volgend seizoen staat er in München met Pep Guardiola een nieuwe trainer voor de groep. Hij kan aan de bak, de verwachtingen zijn torenhoog. "Dat er druk is, is logisch. Die is bij elke topclub groot, bij Ajax is het niet anders. Natuurlijk, wij hebben alles gewonnen en willen ook per se in de Europese top blíjven. Wij moeten hongerig blijven."