Courtois: Terugkeer bij Chelsea was riskant
Belgische sluitpost koos bewust voor Atlético

Courtois: "Terugkeer bij Chelsea was riskant"

05-09-2013 19:31
7

Courtois werd na het afgelopen seizoen in verband gebracht met een terugkeer in de Engelse hoofdstad. Daar zou de Belgische sluitpost moeten concurreren met Petr Cech, maar dat leek hem onverstandig gelet op de sportieve ontwikkeling. Op eigen advies werd hij opnieuw ondergebracht bij Atlético.

"Chelsea en José Mourinho wilden me dit seizoen terughalen. Ook werd nagedacht over een andere club uit de Premier League, maar die optie had mijn interesse niet. Ik voel me goed in Madrid en wil met Atlético uitkomen in de Champions League", vertelde Courtois donderdag tegenover verzamelde journalisten.

"Voor de concurrentiestrijd met Petr Cech was ik niet bang. Angst ken ik niet. Ik vertrouw op mijn kwaliteiten en weet dat Mourinho zijn teams niet louter baseert op een status van een speler. Dat heeft hij bewezen door Iker Casillas op de bank te laten bij Real Madrid, omdat hij Diego López beter vond."

"Bij Chelsea was het kop of munt. Ik had kunnen gaan en misschien was het perfect uitgepakt, maar wat als ik buiten de basis was gevallen? Dan had ik wellicht mijn basisplek bij de nationale ploeg verloren en dat zou riskant zijn geweest met het oog op het WK. Volgend jaar? Dan kan ik meer risico nemen. Maar op dit moment wil ik vooral naar een hoger niveau."