Van Gaal: Andorra wordt niet gemakkelijk
"Natuurlijk hebben we veel meer kwaliteit"

Van Gaal: "Andorra wordt niet gemakkelijk"

09-09-2013 19:58
23

Andorra bekleedt op dit moment de 205e positie op de wereldranglijst. In Europa presteerde alleen San Marino, dat 207e staat, de afgelopen jaren slechter. "Ze zullen met z'n allen verdedigen en gokken op een counter", verwacht Van Gaal. "Dan is het moeilijk voetballen voor ons. Ik heb deze wedstrijd ook heel serieus benaderd, net zoals alle andere wedstrijden."

Van Gaal denkt dat de spelers van Andorra op het derde of vierde niveau in Nederland zouden uitkomen. "Natuurlijk hebben we veel meer kwaliteit. Dat was vrijdag ook het geval tegen Estland, maar toen wonnen we ook niet."

De bondscoach is het niet helemaal eens met de kritiek die Stefan de Vrij over zijn optreden tegen Estland kreeg. "Die kritiek kwam van de media, niet van de bondscoach of mijn spelers", zei hij. "Stefan stond namelijk aan het einde van een keten van fouten en voetbal is een teamsport."

Kleinduimpje Andorra
Het onderkomen van Andorra motiveert in ieder geval niet tot grootse prestaties. Estadio Comunal biedt plaats aan slechts 800 toeschouwers. De bezoekers van een nabijgelegen camping hebben vanaf de berg uitstekend zicht op het speelveld.

Andorra is ongeveer net zo groot als Texel en telt 1400 geregistreerde voetballers. Slechts één wedstrijd in de WK-kwalificatie werd ooit gewonnen. Macedonië maakte zich in 2004 belachelijk.