Larsson: 'Barça heeft ook ander type spits nodig'
Ervaren speler of talent optie volgens Zweed

Larsson: 'Barça heeft ook ander type spits nodig'

10-10-2013 18:50
2

"Als Messi speelt heb je in theorie echt niemand anders nodig want hij kan echt alles. Maar in de realiteit kan het geen kwaad voor Barcelona om ook een ander type in huis te hebben voor bepaalde wedstrijden. Dit bijvoorbeeld als de tegenstander zeer verdedigend zal spelen. Het zou tevens meer ruimte kunnen bieden voor Messi zelf. Iedereen kent de speelstijl van Barcelona, soms is het positief als je iets verrassends zou kunnen brengen. Het is mijn mening, ik weet natuurlijk niet of ik het goed heb", aldus Larsson tegenover Mundo Deportivo.

Wedden

Meer odds

De oud-speler van onder andere Barcelona en Feyenoord liet ook even zijn gedachten gaan over het type speler dat de Spaanse club aan zou ‘moeten’ trekken. "Er zijn volgens mij twee opties. Een jong talent die wil leren en zijn rol kan accepteren als invaller of een ervaren speler  die de voorwaarden kan accepteren."

In 2004 arriveerde de Zweedse aanvaller bij de Spaanse topclub. Destijds werd hij aangetrokken door trainer/coach Frank Rijkaard. Laatstgenoemde liet hem destijds weten dat hij zich in eerste instantie moest schikken in de rol van invaller. “Ik gaf toen alles op de training en speelde bijna alle grote wedstrijden in dat seizoen. Na mijn blessure werd echter alles anders."