Het publiek wordt wel vermaakt hier in Alkmaar
AZ mist Haps, Wuytens en Marcellis tegen Heerenveen

"Het publiek wordt wel vermaakt hier in Alkmaar"

20-12-2013 15:17

Meer spelers van AZ klaagden na afloop van het duel van woensdag over pijntjes. "De bekerwedstrijd tegen Heerenveen heeft wel wat pijntjes veroorzaakt", zegt trainer Dick Advocaat op de officiële website van AZ. "Ik weet nog niet met welke spelers we zaterdag kunnen aantreden. Er heeft vrijdag een aantal jongens apart van de groep getraind. Als de wedstrijd vrijdag was, hadden ze niet kunnen spelen."

Haps ontbreekt zaterdag sowieso, dat betekent dat Advocaat moet schuiven in zijn basiself. "We gaan kijken hoe we dat gaan opvangen. Haps is een jongen voor de toekomst. Hij heeft wat, maar is nu nog niet zover. Voor AZ kan het in de komende jaren een heel nuttige linksback worden. Er zit een goed koppie op. Als hij z'n rol goed gaat begrijpen, komt hij er wel."

"Het publiek wordt wel vermaakt hier in Alkmaar"
"De bekerwedstrijd tegen Heerenveen was in veel opzichten interessant", vervolgt Advocaat, die zaterdag opnieuw met AZ tegenover de Friezen staat. "Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gingen vol voor de overwinning. Aan beide kanten werden er fouten gemaakt, maar het was een boeiend schouwspel. Het publiek wordt wel vermaakt hier in Alkmaar."

"Natuurlijk hadden we de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen. Dat we met een 2-1 voorsprong gaan aanvallen is amateurisme. Dan moet je de hoek van het veld in om tijd te rekken. Hopelijk leren ze ervan", stelt Advocaat op het digitale thuis van de club uit Alkmaar.

Advocaat: "Het is voor ons een boost dat we de eerste confrontatie met Heerenveen gewonnen hebben. We zijn meerdere keren teruggekomen van een tegenslag, daarmee toonden mijn spelers karakter. Het publiek was scherp. Hopelijk zijn ze dat zaterdag weer. Ik heb de jongens gezegd dat ze volop voor een zege moeten gaan. Sluit je met een winst af, dan ben je nog op drie fronten in de race. Dat is gewoon een knappe prestatie. Dan ga je lekker op vakantie."