Hoffenheim duwt Van Marwijk dieper in Bundesliga-moeras
Hamburger SV weer keihard onderuit, nu bij Hoffenheim: 0-3

01-02-2014 17:20
5

Hamburger SV heeft zaterdag de vijfde competitienederlaag op rij geleden. De dolende ploeg van trainer Bert van Marwijk ging onderuit in de uitwedstrijd bij 1899 Hoffenheim (3-0) en blijft daardoor op een degradatieplaats staan in de Bundesliga.

Van Marwijk startte in Hoffenheim met drie Nederlanders in de basis. Aanvoerder Rafael van der Vaart had gezelschap van de huurlingen Ola John en Ouasim Bouy.

Zij keken al na vier minuten tegen een achterstand aan nadat Roberto Firmino de score had geopend. Nog voor rust werd de marge verdubbeld door Niklas Süle en toen na een uur ook Andreas Beck nog scoorde, was het duel beslist.

Schalke 04 – VfL Wolfsburg 2-1
Schalke 04 heeft zaterdag in eigen stadion het subtopduel met VfL Wolfsburg naar zich toegetrokken. De nummer vijf versloeg de nummer zes van Duitsland dankzij een laat doelpunt van Kevin-Prince Boateng: 2-1.

De Ghanees had ook al een aandeel in het openingsdoelpunt. Hij kopte de bal tegen Felipe Santana aan, waarna de bal net langs de paal in het doel rolde. Toen Daniel Caligiuri van Wolfsburg kort na rust rood kreeg, leken de bezoekers geslagen. Nadat Klaas-Jan Huntelaar echter een grote kans op 2-0 had gemist, bracht Maximilian Arnold Wolfsburg plots op gelijke hoogte. Boateng behoedde de thuisploeg voor gevoelig puntenverlies.

Bij Wolfsburg viel Bas Dost na een uur spelen in.

Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart 2-1

Bayer Leverkusen heeft na drie competitienederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning geboekt in de Bundesliga. De nummer twee van Duitsland, al op grote achterstand gezet door koploper Bayern München, won voor eigen publiek nipt van VfB Stuttgart: 2-1.

Nadat Moritz Leitner de bezoekers in de openingsfase op voorsprong had gezet, bracht Stefan Kiessling nog voor rust de stand weer in evenwicht. Met die gelijke stand leek Leverkusen zich tevreden te moeten stellen, tot Eren Derdiyok zijn team in de slotfase alsnog drie punten bezorgde.

Leverkusen kwam door de zege op veertig punten uit negentien duels. De achterstand op Bayern, dat zondag nog speelt tegen Eintracht Frankfurt, bedraagt tien punten.

Augsburg, Werder, Mainz en Freiburg

FC Augsburg hield in de middenmoot het Werder Bremen van Eljero Elia van zich af door het onderlinge duel met 3-1 te winnen. Alle goals werden gemaakt door spelers van de thuisploeg, die vroeg op achterstand kwam door een eigen doelpunt van Jan-Ingwer Callsen-Bracker.

Tobias Werner herstelde het evenwicht al snel, waarna Werder nog voor rust met tien man verder moest na tweemaal geel voor Santiago Garcia. Halil Altintop en André Hahn bezorgden Augsburg kort na rust de overwinning.

FSV Mainz won thuis met 2-0 van laagvlieger SC Freiburg. Beide treffers waren van Zuid-Koreaanse makelij. Park Joo-Ho scoorde voor de pauze, invaller Koo Ja-Cheol erna.