Rotterdamse promotiekandidaat trekt snelheid voor volgend seizoen aan
Van Mieghem transfervrij van Telstar naar Excelsior

Rotterdamse promotiekandidaat trekt snelheid voor volgend seizoen aan

29-04-2014 12:46

Excelsior ziet de invulling van de selectie voor volgend seizoen steeds duidelijker vormen aannemen. De Kralingers maken dinsdag bekend dat zij Daryl van Mieghem transfervrij overnemen van SC Telstar. De linkerspits tekent voor twee seizoenen.

"Excelsior is een mooie club met ambitie", zegt Van Mieghem (24). "Excelsior speelt in de top van de Jupiler League en gaat voor promotie naar de Eredivisie. De ambities van Excelsior passen bij mij. Er waren wel wat andere opties, maar na het positieve gesprek heb ik besloten om voor Excelsior te kiezen."

Wedden

Meer odds

Van Mieghem werd drie jaar geleden door Heracles Almelo bij de amateurs van AFC weggeplukt. In Twente wist de snelle aanvaller niet door te breken, een treetje lager deed hij het met acht goals goed. Algemeen directeur Ferry de Haan is dan ook blij met zijn komst. "Wij zijn bewust op zoek gegaan naar spelers met kwaliteiten die wij te weinig in onze ploeg hebben. Dat is onder meer pure snelheid en scorend vermogen."

Maandag maakte Excelsior al wereldkundig dat Daan Blij zijn contract met een seizoen verlengd had. De twingtigjarige aanvaller speelde in twee jaar tijd 59 wedstrijden en scoorde daarin zeven keer. "Excelsior is een mooie club en ik denk dat ik mezelf hier nog verder kan ontwikkelen", zei de voormalig jeugdspeler van Feyenoord.