In het kort: Ajax strikt opnieuw Chinese sponsor, Oranje-koorts neemt toe

In het kort: Ajax strikt opnieuw Chinese sponsor, Oranje-koorts neemt toe

03-06-2014 18:01
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ajax strikt opnieuw Chinese sponsor
Ajax heeft opnieuw een Chinees bedrijf aan zich weten te binden. De Amsterdamse club meldt op de officiële website dat het bedrijf Sengled per direct toetreedt als official sponsor. De producent van LED-verlichting verbindt zich voor drie jaar aan Ajax. "Het is mooi dat dit sterk groeiende internationale bedrijf zich aan onze club wil verbinden", reageert directeur marketing Edwin van der Sar.

Oranje-koorts stijgt: WK-vlag uitverkocht
Het WK in Brazilië begint over ruim een week en dat zorgt traditioneel voor een run op Oranje-artikelen. Ook bij de Dokkumer Vlaggen Centrale is de Oranje-koorts goed te merken: "Onze speciale WK-vlag is erg in trek. Dit weekend steeg het aantal orders enorm, waardoor we nu vlaggen moeten gaan bijdrukken", zei directeur Robert-Jan Hageman dinsdag. De speciaal voor het WK ontwikkelde vlag is oranje met het rood, wit, blauw van de Nederlandse vlag, het groen en geel van die van Brazilië en prominent een grote leeuw.

Cambuur houdt vleugelverdediger in Friesland
SC Cambuur heeft een akkoord bereikt met Marlon Pereira. Dat meldt de eredivisionist dinsdag op de officiële website. De vleugelverdediger zette zijn krabbel onder een nieuw, tweejarig contract in Friesland. De 27-jarige Pereira kwam afgelopen seizoen transfervrij over van het Bulgaarse Botev Plovdiv. Hij kwam twaalf keer in actie namens de Friese club.

Braziliaanse prominenten kritisch op WK-organisatie
Al in 2007 voorzag de inmiddels overleden Socrates dat het belastinggeld van de Brazilianen op ondoorzichtige wijze zou worden besteed aan 'Spelen zonder brood'. Inmiddels heeft hij in zijn kritiek op het WK bijval gekregen van onder anderen Pelé, Ronaldo en Bebeto. De kritiek van Ronaldo is opvallend, aangezien hij deel uitmaakt van de organisatie. "Afspraken worden niet nagekomen. Slechts dertig procent van de geplande infrastructurele projecten rond het WK wordt daadwerkelijk gebouwd", meldde de oud-PSV'er.

Twintig Eredivisie-spelers actief in Brazilië
Tijdens het WK in Brazilië, dat volgende week van start gaat, maken twintig spelers die afgelopen seizoen uitkwam in de Eredivisie hun opwachting. Dat meldt de NOS dinsdag. Tien voetballers van Eredivisie-clubs zijn van Nederlandse komaf en maken deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De Eredivisie levert in totaal 2,7 procent af van alle spelers die uitkomen op het WK.

De tien 'buitenlanders' uit de Eredivisie op het WK:
Jason Davidson (Australië, Heracles Almelo)
Tommy Oar (Australië, FC Utrecht)
Felipe Gutiérrez (Chili, FC Twente)
Santiago Arias (Colombia, PSV)
Bryan Ruiz (Costa Rica, PSV)
Renato Ibarra (Ecuador, Vitesse)
Christian Atsu (Ghana, Vitesse)
Alireza Jahanbakhsh (Iran, NEC Nijmegen)
Uche Nwofor (Nigeria, sc Heerenveen)
Aron Jóhansson (Verenigde Staten, AZ)

NEC neemt afscheid van middenvelder
Middenvelder Hans Mulder keert niet terug bij NEC Nijmegen. Dat heeft de Nijmeegse club dinsdag bekendgemaakt. Mulder had nog een contract tot de zomer van 2015, maar daarin was een clausule opgenomen dat de verbintenis bij degradatie kon worden ontbonden. Mulder (27) kwam sinds november 2013 uit voor de Nijmegenaren, die volgend seizoen in de Jupiler League actief zijn.

Honduras ziet middenvelder afhaken
Arnold Peralta is geblesseerd afgehaakt in de WK-selectie van Honduras. De 25-jarige verdedigende middenvelder van het Schotse Rangers kampt met een spierblessure. Hij wordt vervangen door de 27-jarige middenvelder Edder Delgado van Real España uit Honduras. De Zuid-Amerikanen spelen op het WK in de poulefase tegen Frankrijk, Zwitserland en Ecuador. De eerste wedstrijd is 15 juni tegen Zwitserland.

'Nieuwe' De Guzman debuteert bij Feyenoord
Feyenoord krijgt in de toekomst mogelijk opnieuw een De Guzman die de hoofdmacht van de club haalt. Dat meldt De Telegraaf. Het zoontje van de Oranje-international met Feyenoord-verleden, Jaden, maakte afgelopen week zijn debuut namens het jongste jeugdteam van de Rotterdammers. Jaden de Guzman maakte zijn opwachting namens Feyenoord tijdens het Internationale Robin van Persie Tournament.