Heerenveen komt in zoektocht naar Basacikoglu-opvolger uit in Zweden
21-jarige buitenspeler wellicht naar Friesland

Heerenveen komt in zoektocht naar Basacikoglu-opvolger uit in Zweden

05-08-2014 16:45
1

SC Heerenveen is in de zoektocht naar een nieuwe buitenspeler uitgekomen in Zweden. De 21-jarige Sam Larsson moet de naar Feyenoord vertrokken Bilal Basacikoglu opvolgen bij de Friese club.

Larsson staat onder contract bij IFK Göteborg en halverwege het seizoen in Zweden staat de teller op twee doelpunten en vijf assists. Met dat moyenne heeft hij zich in de kijker gespeeld van Heerenveen, meldt Sportbladet dinsdag. De jonge aanvaller is in beeld als opvolger van Basacikoglu, die vorige week naar Feyenoord vertrok.

Wedden

Meer odds

"Heerenveen is een interessante club, maar verder kan ik er niet veel over kwijt", aldus Larsson in een eerste reactie. "Als ik vertrek bij Göteborg moet er wel een heel goed aanbod komen. Ik moet er zowel financieel als qua niveau op vooruit gaan."

Göteborg staat naar verluidt wel open voor een vertrek van Larsson, wiens transfersom de noodlijdende club goed kan gebruiken. De vervanger voor de aanvaller staat al klaar: Sören Rieks verruilt NEC zo goed als zeker voor Göteborg. "Het ziet er allemaal goed uit", zei hij dinsdag.