Verheijen kritisch op Van Gaal: Er is duidelijk ruimte voor verbetering
"De dubbele sessies bij Manchester United hebben hetzelfde resultaat"

Verheijen kritisch op Van Gaal: "Er is duidelijk ruimte voor verbetering"

15-08-2014 00:01
8

Raymond Verheijen is niet onder de indruk van de manier waarop Louis van Gaal zijn spelers klaar maakt voor een nieuw seizoen. De Nederlander is sinds juli werkzaam bij Manchester United.

Verheijen is een groot fan van Van Gaal, maar blijft kritisch. "LVG doet hetzelfde als in de voorbereiding op het WK met Oranje", tweet de inspanningsfysioloog donderdag. "De dubbele sessies bij Manchester United hebben hetzelfde resultaat: een opeenstapeling van spierblessures."

"Luke Shaw is een lichtend voorbeeld. Zijn spierblessure is het resultaat van de werkwijze van Manchester United in de voorbereiding. Er wordt te vaak binnen een te korte tijd getraind. LVG compenseert zijn gebrekkige kennis van periodisering met zijn tactische kwaliteiten en manier van coachen. Maar er is duidelijk ruimte voor verbetering."

Van Gaal sloot de voorbereiding met Manchester United deze week af met een 2-1 zege op Valencia. Komende zaterdag is Swansea City de eerste tegenstander in het nieuwe Premier League-seizoen. Shaw is daar niet bij; de aanwinst van 34 miljoen staat een maand buitenspel met een spierblessure.