'Op vliegveld gespotte Oranje-international in Napels voor medische keuring'
De Guzman wacht mogelijk hereniging met Michu

'Op vliegveld gespotte Oranje-international in Napels voor medische keuring'

19-08-2014 23:44

Jonathan de Guzman lijkt op weg naar Napoli. De Oranje-international zou dinsdag zijn gespot op het vliegveld van Napels en moet naar verluidt alleen nog de medische keuring doorstaan.

Volgens Football-Italia is De Guzman momenteel al aanwezig in Napels, waar hij de Champions League-wedstrijd van Napoli tegen Athletic Bilbao (1-1) bijwoonde. De middenvelder zou woensdag de medische keuring ondergaan en vervolgens zijn contract ondertekenen bij de Italiaanse topclub. Bij Napoli wordt De Guzman herenigd met de Spanjaard Michu, met wie hij eerder succesvol samenwerkte bij Swansea City in de Premier League.

De 26-jarige De Guzman is afkomstig van het Spaanse Villarreal, dat hem de laatste seizoenen verhuurde aan Swansea. De club uit de Primera Dívision ontvangt naar verluidt 6,5 miljoen euro voor de middenvelder, die deze zomer met het Nederlands elftal actief was op het WK in Brazilië. De Guzman maakte speelminuten in de groepswedstrijden tegen Spanje (1-5), Australië (2-3) en in de troostfinale tegen Brazilië (0-3).