WK-klant van VVV wil hoger niveau; club laat contract ontbinden

WK-klant van VVV wil hoger niveau; club laat contract ontbinden

Gepubliceerd: donderdag 4 september 2014 om 11:42do 04-09-2014 om 11:42

Uche Nwofor is niet langer speler van VVV-Venlo. Na drie jaar heeft de club samen met de spits besloten om het contract te ontbinden. De Nigeriaan was afgelopen zomer nog met zijn land actief op het WK in Brazilië. 

Nwofor kwam in 2011 naar Venlo, toen nog actief in de Eredivisie, en scoorde in twee seizoenen dertien keer. Afgelopen jaar werd hij verhuurd aan sc Heerenveen, maar daar speelde hij slechts drie keer als invaller mee. Nwofor had bij VVV nog een contract tot medio 2015, maar dat is nu dus ontbonden.

Nwofor liet in de gesprekken van de afgelopen weken weten dat hij graag op een hoger niveau wil uitkomen, meldt de club via de officiële kanalen. Door een streep onder de samenwerking te zetten, geeft VVV hem nu die kans als transfervrije speler. 'Wij vinden het jammer voor onze club, omdat Uche Nwofor een belangrijke speler voor ons was, maar we hebben begrip voor zijn positie. Hij is Nigeriaans international en heeft persoonlijke doelen die hij graag wil bereiken', schrijft VVV.

'De afgelopen jaren was Uche Nwofor een uitstekende kracht bij onze club en mede daardoor hebben wij besloten om samen tot deze oplossing te komen om VVV-Venlo te verlaten. Uche Nwofor is een zeer goede spits en we zijn ervan overtuigd dat hij een grote toekomst voor zich heeft', luidt het vervolg van de verklaring.

De 22-jarige Nwofor is zevenvoudig international van Nigeria, waarmee hij afgelopen zomer ook naar het WK in Brazilië ging. De aanvaller kwam twee keer van de bank: tijdens de groepswedstrijd tegen Argentinië en in de achtste finale tegen Frankrijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws