Groep C: 'Panenka' van Ramos inleiding van simpele zege Spanje
Team met sterren wint thuis van Macedonië

08-09-2014 22:38

Spanje is met een eenvoudige overwinning begonnen aan het EK-kwalificatietoernooi. Thuis tegen Macedonië zegevierden de manschappen van bondscoach Vicente Del Bosque met 5-1.

In Valencia bracht een strafschop verlichting voor de Spanjaarden, die een tegenvallend WK beleefden. Een overtreding op David Silva bracht Sergio Ramos in de gelegenheid om á la Panenka voor de openingstreffer te zorgen.

Het duurde niet lang voordat Paco Alcácer een mooie voorzet tot de 2-0 promoveerde. Agim Ibraimi schoot Macedonië nog in de eerste dertig minuten terug in de wedstrijd vanaf elf meter, maar nog voor rust herstelde Sergio Busquets de comfortabele marge. Daarmee beleefde de middenvelder van FC Barcelona een primeur, omdat hij niet eerder wist te scoren namens 'La Roja'.

In de tweede helft kwam Spanje niet meer in gevaar. Silva maakte de vierde treffer, Pedro de vijfde. Het toptalent Munir (19) maakte zijn debuut als international.