Groep E: Arsenal-aanwinst bezorgt Engeland zwaarbevochten triomf
'Three Lions' winnen nipt in Zwitserland

08-09-2014 22:36

Engeland heeft maandagavond de eerste wedstrijd in groep E van het EK-kwalificatietoernooi gewonnen. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson versloeg Zwitserland in Basel met 2-0.

Danny Welbeck was de gevierde man bij de Britten. Hij kwam in de 58ste minuut en in de extra tijd tot scoren uit twee succesvolle counters. Welbeck had voor de Engelse ploeg in ruim een jaar geen doel getroffen.

Aan weerszijden ontstonden mogelijkheden in de eerste helft. Engeland ontsnapte na een schot van Haris Seferovic, waar Phil Jones namens de bezoekers een kopkans kreeg. Na rust vergat Liverpool-speler Raheem Sterling de Britten op voorsprong te schieten door de bal faliekant te missen.

Een counteraanval van Engeland liet alsnog een marge tot stand komen. Wayne Rooney en Sterling zorgden voor het voorbereidende werk, Welbeck schoot eenvoudig de 0-1 binnen. In de slotminuten zorgde de Arsenal-aanwinst na opnieuw een snelle tegenaanval voor de beslissing.