Kritiek na racisme in beker: 50.000 man riepen ook dat mijn moeder een hoer was
Van Vossen niet blij met reactie van pupil op racistische uitingen

Kritiek na racisme in beker: "50.000 man riepen ook dat mijn moeder een hoer was"

24-09-2014 22:14
4

Peter van Vossen belandde woensdagavond in een situatie die hij van tevoren niet had kunnen bedenken. De turbulente bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en ASV De Dijk (7-4) werd overschaduwd door racistische uitingen vanaf de zijlijn, tot ergernis van de trainer.

Het duel in Amsterdam werd tot twee keer toe stilgelegd. Eén keer vanwege onweer, de tweede keer als gevolg van racisme richting Fortuna-speler Sekou Conneh. "Ik heb dat niet gehoord", verklaarde Van Vossen in gesprek met Voetbal International. "Ik stond op vijftig à honderd meter afstand. Maar de scheidsrechter kwam naar me toe en zei dat hij het duel stil wilde leggen. Dat vond ik een wijs besluit, want ik zag wel dat een aantal supporters met elkaar op de vuist wilde gaan. Dat snap ik nooit zo."

De trainer van Fortuna is niet blij dat het achttienjarige slachtoffer reageerde op de oerwoudgeluiden. "Dat mag niet en dat kan niet", aldus Van Vossen over het gedrag van de De Dijk-supporters. "Maar ik ben er niet blij mee dat Conneh erop reageerde. Dan geef je ze een extra aanleiding om door het lint te gaan."

"Ik heb zelf in stadions gespeeld waarin vijftigduizend man riep dat mijn moeder een hoer was. Ik wist zelf dat ze het niet was, dus ik ging er juist beter door voetballen. Maar goed, we zullen het er morgen met hem over hebben en zien dit als een leerproces."

Uiteindelijk won Fortuna Sittard na verlenging met 7-4 in Amsterdam. "Het was een echt bekerduel met twee penalty's, een rode kaart, en ook qua scoreverloop”, reageert Van Vossen. “Het was alles behalve overtuigend, maar dat weet je. Zij spelen de wedstrijd van het jaar en kijken hier al vanaf de loting naar uit. Wij werken pas vanaf de laatste competitiewedstrijd naar dit duel toe. Maar al met al ben ik heel blij met het resultaat."