In het kort: Eerste overwinning Espanyol, Heracles completeert staf

In het kort: Eerste overwinning Espanyol, Heracles completeert staf

25-09-2014 22:23

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Espanyol wint eindelijk voor het eerst
Espanyol heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De tweede ploeg uit Barcelona was donderdag op eigen veld met 2-0 de baas over Getafe. Daardoor klom Espanyol naar de elfde plek in de Primera Division en verwees het Getafe bovendien naar de onderste plaats op de ranglijst. Beide ploegen, die na vier duels in de onderste regionen bivakkeerden, hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht. Het duurde tot de 65ste minuut voordat Sergio Garciá de ban brak. De Uruguayaan Christian Stuani besliste het duel in de slotfase.

Wedden

Meer odds

Nijhuis trainer bij Heracles
Alfred Nijhuis fungeert voor de rest van het seizoen als assistent-trainer bij Heracles Almelo. De oud-voetballer van onder meer het Duitse MSV Duisburg en Borussia Dortmund gaat coach John Stegeman bijstaan. "Dit is een mooie uitdaging bij een mooie club waar we alleen maar vooruit kunnen", aldus Nijhuis. "We zijn blij dat we met Alfred een waardevolle aanvulling op onze technische staf hebben gevonden”, zegt directeur Nico-Jan Hoogma op de clubsite. Heracles heeft in de eerste zes wedstrijden in de eredivisie nog geen punt behaald. De club plaatste zich woensdag wel ten koste van de amateurs van HBS voor de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker.

Hildebrand vindt nieuwe club
De Duitse doelman Timo Hildebrand heeft alsnog een club gevonden. De transfervrije, 35-jarige keeper gaat aan de slag bij Eintracht Frankfurt, dat naarstig op zoek was naar een doelman na het wegvallen van eerste keus Kevin Trapp. Die staat vanwege een zware enkelblessure de komende maanden aan de kant. Hildebrand, zevenvoudig international, stond voor het laatst onder contract bij Schalke 04. Daar werd zijn aflopende contract na vorig seizoen niet verlengd.

Ronaldo door magische barrière
Cristiano Ronaldo is als eerste sporter ter wereld door de grens van dertig miljoen volgers op Twitter gebroken. De Portugees is er blij mee en bedankte iedereen via het sociale medium. De aanvaller van Real Madrid is veruit de meest gevolgde sporter, want nummer twee Kaká heeft bijna 21 miljoen volgers. Basketballer LeBron James komt tot bijna vijftien miljoen. Robin van Persie is de populairste Nederlander met 6,3 miljoen volgers.

Carcela mist eerste duel met Feyenoord
Feyenoord-opponent Standard Luik moet het circa twee maanden doen zonder Mehdi Carcela. De middenvelder is uitgeschakeld met een liesblessure en mist daardoor sowieso de eerste wedstrijd tegen de Rotterdammers in de Europa League op 2 oktober. Op 11 december, wanneer Feyenoord naar Luik afreist, zou de Marokkaanse international er weer bij moeten zijn.

Onderzoek naar matchfixing
Levante en Real Zaragoza zijn het onderwerp van een onderzoek naar matchfixing. Diverse Spaanse media melden dat meer dan twintig spelers en bestuurders die in 2011 bij de Spaanse clubs in dienst waren op 3 oktober een getuigenis moeten afleggen. De wedstrijd Levante - Real Zaragoza op de laatste speeldag van het seizoen 2010/11 is de aanleiding. Zaragoza handhaafde zich toen door een 1-2 zege, maar voorafgaand en tijdens de wedstrijd werden abnormale inzetten gesignaleerd door de bookmakers. Onder meer de Nederlander Saïd Boutahar, Ander Herrera (nu Manchester United) en Gabi (nu Atlético Madrid) speelden toen voor de club.

Loting vierde ronde Engelse League Cup
Tottenham Hotspur - Brighton and Hove Albion
Stoke City - Southampton
AFC Bournemouth - West Bromwich Albion
Shrewsbury Town - Chelsea
Liverpool - Swansea City
MK Dons - Sheffield United
Manchester City - Newcastle United
Fulham - Derby County