Aandacht zorgde voor argwaan bij ex-Ajacied: Twijfelde aan echtheid van mensen
"Toen ik in de Eredivisie ging spelen, werd ik inderdaad op iedere hoek van de straat aangesproken"

Aandacht zorgde voor argwaan bij ex-Ajacied: "Twijfelde aan echtheid van mensen"

16-10-2014 13:58

Daniël de Ridder was op relatief jonge leeftijd al een bekende speler in Nederland. De vleugelaanvaller doorliep de jeugdopleiding van Ajax en viel bij de dames vooral op vanwege zijn uiterlijk.

"Toen ik in de A1 zat werd ik voor het eerst herkend. Vooral door de hardcore fans, nog niet door heel veel mensen. Toen ik in de Eredivisie ging spelen, werd ik inderdaad op iedere hoek van de straat aangesproken. Als tiener vond ik al die aandacht wel leuk, ook van de dames. Ik vond het ook lastig, ik werd er argwanend van. Ik twijfelde aan de echtheid van mensen", vertelt hij aan Helden Online.

Naar eigen zeggen maakte de speler nooit misbruik van zijn status. "Ik heb nooit bij een club gezegd: weet je wel dat ik Daniël de Ridder ben? Ik heb wel eens gezegd toen ik een auto kocht dat mijn teamgenoten zo'n auto misschien ook wel gaaf vonden en voorgesteld of we een deal konden maken. Maar dat zou een zakenman denk ik ook doen. Ik voel me niet beter dan de mensen naast me."

"Ik heb zelf nooit de aandacht opgezocht", gaat De Ridder verder. "Ik zeg tachtig procent van alle aanvragen af, omdat ik vind dat ik een voetballer ben en geen model of entertainer. Ik doe liever één keer per jaar een mooie shoot dan dat ik elke week ergens mooi sta te zijn. Maar ik vind wel dat je buiten het voetbal om jezelf kunt en moet profileren. Ik deed aan Ranking the Stars mee omdat ik het gevoel had dat ik een tijdje niks van me had laten horen."

Afgelopen transferzomer dook de voorhoedespeler op bij SC Cambuur. "Nu Cambuur goed speelt en ik laat zien wat ik kan, word ik weer herkend. In Amsterdam word ik niet veel herkend, ik speel tenslotte niet meer voor Ajax. Misschien is het maar goed dat ik niet in Friesland ben gaan wonen wat dat betreft."