Kluivert toe aan club: Daarover heb ik het ook met Louis van Gaal gehad

Kluivert toe aan club: "Daarover heb ik het ook met Louis van Gaal gehad"

Gepubliceerd: dinsdag 21 oktober 2014 om 09:56di 21-10-2014 om 09:56

Patrick Kluivert maakte afgelopen zomer deel uit van de technische staf die Oranje naar de derde plek op het WK leidde. Een nieuwe baan heeft hem dat echter nog niet opgeleverd. Ruim drie maanden na het toernooi wacht Kluivert nog altijd op een interessant belletje.

Kluivert was onder Louis van Gaal assistent, maar op zo'n rol zit hij niet meer te wachten. "Ik ben nu wel toe aan een hoofdtrainerschap, daarover heb ik het ook met Van Gaal gehad. Hij vindt ook dat ik nu op eigen benen moet gaan staan", vertelt de ex-topspits aan Helden. Over een nieuwe samenwerking is dan ook niet gesproken. "Ik wist al vroegtijdig dat hij bij Manchester United met iemand van de club zou gaan werken, met Ryan Giggs."

In afwachting van een nieuwe uitdaging werkt Kluivert als analist voor beIN Sports, het voormalige El Jazeera. Hij zal niet zomaar op een aanbieding ingaan. "Ik moet wel het goede gevoel hebben bij een club, het liefst een club in het buitenland. Italië, Spanje en Duitsland hebben mijn voorkeur boven Nederland. Maar ook dat is een gevoelskwestie."

Kluivert kijkt intussen met lichte verbazing naar de ontwikkelingen bij Oranje. "Eigenlijk ben ik wel verrast door de tegenvallende resultaten. Ik had het niet verwacht, omdat er in vergelijking met het team waarmee we in Brazilië speelden, niet veel is veranderd. Misschien is het verwachtingspatroon nu iets te hoog, want je ziet dat de spelers het zowel mentaal als fysiek lastig hadden. Maar Guus Hiddink moet gewoon blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws