Feyenoord zonder Van Beek en ervaren vervanger naar Kroatië; ook goed nieuws
Eindelijk positief nieuws voor Boulahrouz

Feyenoord zonder Van Beek en ervaren vervanger naar Kroatië; ook goed nieuws

21-10-2014 17:02
3

Feyenoord moet het donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen HNK Rijeka stellen zonder twee centrale verdedigers. Sven van Beek en Joris Mathijsen zitten niet in het vliegtuig naar Kroatië.

Van Beek miste afgelopen zaterdag al de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, wegens een bovenbeenblessure die hij opliep bij Jong Oranje. Mathijsen viel zaterdag uit met een kuitblessure en is niet op tijd hersteld voor het duel in de Europa League.

Daar staat wel goed nieuws tegenover. Khalid Boulahrouz maakt deel uit van de Rotterdamse selectie die woensdag afreist naar Kroatië. De 32-jarige verdediger kan komende donderdag zijn rentree maken in het eerste elftal, nadat hij wegens een blessure lange tijd niet inzetbaar was. Boulahrouz maakte in de afgelopen twee wedstrijden van Jong Feyenoord/Excelsior wel al speelminuten.

Met zijn rentree komt een einde aan een lange lijdensweg voor Boulahrouz. De routinier kwam sinds zijn overstap naar De Kuip alleen in de Champions League-voorronde tegen Besiktas binnen de lijnen, eind juli. In die wedstrijd maakte hij bovendien een eigen doelpunt.