Ferguson neemt 'antiek' United in bescherming: De muren schoven naar elkaar toe
Schotse oefenmeester snapt niets van 'bizarre beschrijving'

Ferguson neemt 'antiek' United in bescherming: "De muren schoven naar elkaar toe"

21-10-2014 21:04

Sir Ales Ferguson is niet content met de uitlatingen over de Manchester United-selectie waar opvolger David Moyes mee werd geconfronteerd. Deze groep werd weggezet als 'antiek', maar volgens de Schotse oefenmeester is dat klinkklare onzin.

Ferguson vertrok in 2013 na een lang dienstverband uit Manchester en werd opgevolgd door Moyes. Zijn landgenoot bakte er niet veel van en werd al na tien maanden ontslagen door de clubleiding. United eindigde als zevende met 64 punten, een diepterecord sinds de invoering van de Premier League. Zelfs Old Trafford was niet langer een fort voor veel clubs.

Criticasters bekritiseerden de situatie van United en daarbij viel ook de term 'antiek'. Dit tot grote verbazing van Ferguson. "Antiek was een bizarre beschrijving van de structuur die ik heb achtergelaten", aldus Ferguson, geciteerd door The Guardian. "Er is een zienswijze dat er geen structuur was bij de aanstelling van Moyes. Dat is nonsens."

"Iedere nederlaag werd een hamerslag en dat merkte je aan zijn gedrag. In januari kochten we Juan Mata en dat zorgde voor een opleving, maar je voelde de muren naar elkaar toeschuiven waardoor zijn ademruimte kleiner werd. Ik herkende dat gevoel van een dramatische periode in 1989. Niemand kan bestrijden dat het een moeilijk seizoen was, en dat heeft David zijn baan gekost", aldus Ferguson.