Als NAC NAC wil blijven, is het wachten tot het fout gaat met Verbeek

"Als NAC NAC wil blijven, is het wachten tot het fout gaat met Verbeek"

Gertjan Verbeek wordt gezien als serieuze kandidaat voor de vacante positie van hoofdtrainer bij NAC Breda. Die club is na het ontslag van Nebojsa Gudelj op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De naam van Verbeek zorgt voor gemengde gevoelens bij Henk ten Cate.

"Ik vind Gertjan een uitstekende trainer, maar past hij ook bij NAC? Zoals ik deze club ken, kan ik mij betere combinaties voorstellen. Dan denk ik aan types als Ruud Brood of Ron Jans. Bij NAC is alles losser en bourgondischer. Dat kun je goed of slecht vinden, maar die eigenschappen zitten door alle geledingen van de club. Als hij komt, zal hij voor een cultuurshock zorgen."

Volgens Ten Cate moet de clubleiding van NAC eerst een strakke voetbalfilosofie en visie uitspreken. "Op welke herkenbare manier willen we altijd spelen? Welke middelen hebben we om dat te bereiken? Wat voor trainer past daarbij? Dat moet de volgorde zijn. Verbeek is de ideale man als de club wil veranderen. Maar als NAC NAC wil blijven, is het wachten totdat het fout gaat in een huwelijk met Verbeek."

Ten Cate was zelf tussen 2000 en 2003 succesvol in Breda. John Karelse stond minder lang geleden nog aan het roer bij NAC. In 2012 werd hij ontslagen. In zijn ogen heeft het elftal nu behoefte aan een ervaren coach. "Deze selectie heeft een trainer nodig die discipline hoog in het vaandel heeft staan en duidelijk is in wat hij wil. Inderdaad, een type Verbeek."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s