Brandts dacht al aan dubbele cijfers: Het leek wel Sinterklaas
"We wisten dat het dit seizoen lastig zou worden"

Brandts dacht al aan dubbele cijfers: "Het leek wel Sinterklaas"

09-11-2014 16:53

Trainer Ernie Brandts van FC Dordrecht was zondag even bang dat zijn ploeg met dubbele cijfers van FC Twente zou verliezen. Het stond halverweg al 0-4, maar daar bleef het uiteindelijk ook bij.

"Na de 4-0 moesten we de organisatie echt weer even goed neerzetten, anders had het zo 10-0 kunnen worden", constateerde Brandts, die in de tweede helft zag dat zijn ploeg zich herstelde. "Na rust hebben we het op dat vlak ook beter gedaan."

De coach zag zijn ploeg wel erg slecht aan het duel beginnen. "Het leek wel Sinterklaas. Al voor de 1-0 hadden we te veel balverlies, kwamen we overal te laat. Het is moeilijk om aan te geven waar dat aan lag. Misschien was het een gebrek aan kwaliteit of concentratie of lag het aan de spanning. Misschien wel door alle drie."

Brandts is niet van plan om hard in te grijpen. "We moeten gewoon hard blijven trainen en leren van onze fouten. We wisten dat het dit seizoen lastig zou worden." Dordrecht is sinds vorige week de hekkensluiter van de Eredivisie. De achterstand op nummer vijftien Go Ahead Eagles bedraagt al zeven punten.