AZ heeft nieuw pareltje in huis: Die mag in het zonnetje, genieten

AZ heeft nieuw pareltje in huis: "Die mag in het zonnetje, genieten"

Gepubliceerd: zaterdag 6 december 2014 om 23:16za 06-12-2014 om 23:16

John van den Brom keek als ambitieus trainer van AZ verder dan het blote resultaat tegen Go Ahead Eagles. De club uit Deventer werd zaterdag met een 2-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. 

"Ik vond het minder dan vorige week tegen Vitesse, zeker in balbezit. Het verdedigen was slordig", zei een kritische Van den Brom in gesprek met FOX Sports. "Maar er waren ook veel positieve punten. Je zet de serie door, twee goede goals, veel kansen gecreëerd en weer de nul gehouden."

Van den Brom was vol lof over het achttienjarige talent Dabney dos Santos, die de assist gaf voor de 1-0 en daarna zijn eerste treffer in het betaald voetbal vierde. "Die mag in het zonnetje", aldus de coach, die hem ook een publiekswissel gaf.

"Dan denk je als oud-voetballer even terug aan je eigen tijd. Genieten. Ik ben veel met hem bezig, met zijn leven als profspeler. Hij heeft de kwaliteit altijd voor de goede oplossing te kiezen en maakt grote stappen. Heerlijk", aldus Van den Brom.

AZ meldt zich na de overwinning op de Eagles in de top van de Eredivisie. De Alkmaarders hebben net zoveel punten als Feyenoord, dat nog wel de inhaalwedstrijd tegen PSV op het programma heeft staan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws