Mag alleen Cruijff een mening geven zonder dat De Boer daarop reageert?
Makelaar niet gelukkig met uitspraken van Ajax-trainer

"Mag alleen Cruijff een mening geven zonder dat De Boer daarop reageert?"

10-12-2014 00:01
17

Ajax-trainer Frank de Boer heeft zich recentelijk kritisch uitgelaten over het gedrag van linksbuiten Ricardo Kishna en diens makelaar Mino Raiola. Dat is een doorn in het oog voor de spelersbegeleider, die een gesprek voerde met directeur Marc Overmars.

De Boer liet tegenover AT5 weten het 'vrij bizar' te vinden dat Kishna zijn zaakwaarnemer had ingeschakeld voor dit gesprek. Raiola claimt juist door Ajax te zijn benaderd. "Misschien is het handig om in dit soort gevallen eerst te communiceren met je directeur, voordat je in de pers een sneer uitdeelt aan een speler die van niets weet", luidt zijn reactie tegenover Voetbal International. "Ik kan er weinig aan doen als De Boer dat misschien niet wist of het daar blijkbaar mee oneens was."

Raiola vindt het merkwaardig dat De Boer op deze wijze de aandacht trekt. "Zoiets is onprofessioneel en nutteloos. Natuurlijk is Frank de Boer degene die bepaalt of hij Ricardo Kishna wel of niet opstelt, maar dat betekent nog niet dat je maar kunt doen en laten wat je wil. Het is een ongeschreven wet om interne zaken op te lossen in de kleedmaker, in het openbaar behandel je elkaar met respect. Ricardo heeft dat in ieder geval altijd gedaan."

De makelaar ergert zich aan deze houding van de trainer. "Mag alleen Johan Cruijff een mening hebben en geven zonder dat De Boer daarop reageert?", vraagt hij zich af. "Je ziet wel vaker dat iemand de echte doelstellingen en verhoudingen uit het oog verliest als hij ergens te lang zit. Frank de Boer is de laatste tijd beter in het praten met de pers dan in het communiceren met zijn spelers. Die spelers vertegenwoordigen echter het Ajax-belang, terwijl het communiceren met de pers in dit geval te maken heeft met zijn eigen belang."